Månedens fokus

kartsystemer fra MaxSea

Denne måneden tar vi for oss kartystemet og sjøkart. Les mer ....

Tilbud

Juletilbud 2021,  Dennne måneden kjører vi ekstra gode tilbud på Raymarine VHF. SE TILBUD.

Nyheter fra IF Elektro

Vi får stadig inn nye og interessante produkter. I "Nyheter" kan du se hva vi har av nytt. Gå til: nyheter

Nyttig å vite om navigasjon

 

Skannede kart er en direkte kopi av sjøkartene. Dette har den fordel at de er helt identiske med papirkartene. Ulempen er at ved inn-/ut zooming i kartet vil all informasjon slik som tekster, symboler osv. bli større/mindre alt etter hvilke skala som benyttes i øyeblikket.

 

c120 wideskreen

Vektoriserte kart har de samme sjøkartene som utgangspunkt, men informasjonen i kartene er katalogisert i 8 forskjellige lag. Vektoriserte kart blir først scannet og siden blir informasjonen delt opp i grupper. Fordelen med disse kartene er at du som bruker selv kan tilpasse mengden av informasjoner på skjermen. Dette gjør navigasjonen i urent farvann tryggere

 

 kart

Dersom man ønsker kart med 3D, flyfoto eller satellitt-overlay mulighet kan man oppgradere til Navionics Platinum. Dersom du bare øsnker å få mer detaljert dybdeinformasjon (dybder utover 10meter) kan du oppgradere med Navionics Gold.

Med den nye kart-standarden fra C-Map, CF-95, vil kartene være tilnærmet lik papirkartene hvor lyktesektorer, dybdetall, fargetoner m.m. vises på skjermen. C-Map har vektoriserte kart for hele verden, inklusiv norskekysten i 1-50.000 serien i tillegg til havne- og båtsportkartene.

Vi anbefaler at vektoriserte kart benyttes.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kommunikkasjon

 furuno vhf

 

 Det viktige med god kommunikkasjon er følgende :

  • Velg en god VHF
  • Velg en antenne med god kvalitet
  • Velg en antennekabel med god dimmension, og gode spesifikkasjoner
  • Vurder og få antennen så høyt så mulig
  • til slutt så er det viktig og bruke konektorer av god kvalitet (eks. Shuner)
Du er her: Hjem Nyheter Nyttig å vite Nyttig å vite om navigasjon